Flexform: brezčasni kavč Groundpiece

flexform-custom-made-groundpiece-sofa-4387.jpeg

Kultni kavč Groundpiece, ki je rezultat dolgoletnega sodelovanja med italijansko znamko FLEXFORM in milanskim arhitektom Antonio Citteriom, praznuje že 17 let lenobnega sprosčanja na svojih blazinah in zavidljive priljubljenosti po celem svetu.

Sodoben klasičen dizajn vključuje enostavnost, jasnost, harmonijo, občutek geometrije in, pogosteje kot ne, prefinjen in zadržan slog. Dizajn mora biti hkrati izjemno funkcionalen in tako dober, da privlači imitiranje, ter najpomembnejše, da zdrži preizkus časa in ostane priljubljen še desetletja od nastanka.

FLEXFORM_ORIZZ_no_modella.jpg

“Rad delam na produktih, ki nastanejo skozi čas,” pravi Antonio Citterio. “Ne želim delati samo za trenutek, ampak skozi daljše obdobje in na kompleksnih konceptih.”

Tako ni nič presenetljivega, da je Groundpiece začel nastajati že leta 1997. Flexform je bil povsem predan temu, da ustvarijo nov koncept kavča, ki ni samo mesto za sproščanje, branje, druženje in gledanje televizije, ampak tudi mesto za uživanje ob večerji. In ob rastočem trendu dela od doma ter prenosnih računlanikov in pametnih tablic, tudi mesto, kjer se brska po internetu.

Citterijeva inteligentna rešitev je dvostopenjska. Ne samo, da je spremenil dimenzije in ustvaril nov nizek in globok kavč, kar nudi veliko več prostora in udobja, ampak je dodal tudi koncept knjižne police, ki hkrati služi kot naslonjalo za roke.

Za italijanskega oblikovalca je glavni izziv predstavljalo vprašanje, kako dodati usnjene površine.

“Želeli smo, da je usnje najtanjše debeline in najpreprostejšega videza, zato nismo uporabili nobenih šivov, ampak surove, neobdelane robove. Prav ta kombinacija nežnega kravjega usnja z mehkimi blazinami, polnjenimi z bogatim gosjim perjem, predstavlja kvaliteto, po kateri je Flexform znan po celem svetu in zaradi česar si Groundpiece zasluži oznako ‘brezčasnega ravnotežja’.”

Najboljši del kavča Groundpiece pa je seveda trenutek, ko se nanj vsedemo in ki se ga ne da opisati z besedami. Njegovo udobje v človeku samodejno sproži globok vdih in nemudoma se počutimo bolje. Drugi razlog za neverjetni uspeh tega kosa pohištva pa je v njegovi modularnosti - kompozicijo kavča si namreč lahko prilagodite glede na vaš prostor in želje. Nekatere naše dolgoletne stranke se celo vračajo ob selitvi in samo dopolnejo svoj Groundpiece na način, da jim paše v novi dom.

Groundpiece tako ponuja neskončno možnosti lastnikom doma v 21. stoletju in je brezčasna klasika, ki se bo v popolnosti prilagodila vašim potrebam, ne glede na življenjski slog.

Preizkusite sami: obiščite naš salon v Ljubljani in sami preverite udobje in eleganco tega kultnega kavča.